Page 13 - DNK
P. 13

Hans: ‘Op de hotelschool is mijn interesse
                                                                    voor wijn ontstaan. Vooral de bezoeken
                                                                    aan wijnboeren vond ik interessant. Daar
                                                                    leerde ik echt veel van. Een aansluitende
                                                                    vinologenopleiding lag voor de hand, dus dat
                                                                    heb ik gedaan. Maar ik blijf er toch bij dat er
                                                                    eigenlijk maar één manier is om het vak te
                                                                    leren: veel proeven.’

                                                                    Thomas: ‘Ik ben nog student, zal hier ook
                                                                    niet altijd blijven werken, maar ik wil toch
                                                                    ook veel over wijn leren. En Hans faciliteert
                                                                    dat. Hoe? Door zijn medewerkers veel te
                                                                    laten proeven, inderdaad.’

                                                                    Hans: ‘Doordeweeks hebben we veel
                                                                    horecamensen over de vloer, dus er staan
                                                                    altijd wel flessen open. Daarnaast hebben
                                                                    we elke donderdagavond na sluitingstijd
                                                                    een uitgebreide wijnproeverij voor alle
                                                                    medewerkers, zo’n zes jonge mannen en
                                                                    vrouwen. Natuurlijk met uitspugen. Pas
                                                                    aan het eind van de avond mag er worden
                                                                    doorgeslikt.’

                                                                    Thijs: ‘Meestal behandelen we op zo’n avond
                                                                    een thema, zoals druivensoort of streek.
                                                                    Hans vertelt dan veel over bijvoorbeeld
                                                                    de ondergrond en waar we op moeten
                                                                    letten. Lastig te onthouden allemaal, maar
                                                                    ik schrijf veel op en vertrouw op mijn
                                                                    smaakgeheugen.’

                                                                    Hans: ‘Smaakgeheugen is cruciaal in dit
                                                                    vak.’

                                                                    Thomas: ‘Maar ook wat hij vertelt, doet-ie
                                                                    wel allemaal uit zijn hoofd. Ik ken niemand
                                                                    die zo veel van wijn weet als Hans. We
                                                                    kunnen dus nog veel van hem leren.’









            DNK                                                                                           13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16